UaEn

Формування нового сприйняття історії Чорнобиля

23.04.2021
161
4
9055
Формування нового сприйняття історії Чорнобиля

Київська ОДА спільно з Держагентством з управління зоною відчуження та громадськістю формуватимуть нове сприйняття історії аварії на Чорнобильській АЕС.

Київська облдержадміністрація в особі першого заступника голови Дмитра Назаренка, Державне агентство з управління зоною відчуження в особі очільника Сергія Костюка та громадська спілка «Асоціація Чорнобильських туроператорів» в особі голови правління Ярослава Ємельяненка уклали меморандум про співробітництво.

Підписання документу відбулось сьогодні, 22 квітня. Предметом співпраці стане формування сучасного сприйняття історії і наслідків Чорнобильської катастрофи.

«Ми маємо відійти від думки про те, що Чорнобиль – це зона відчуження. Навпаки, маємо розглядати цю територію як зону відродження та нових можливостей. Саме тому спільно з експертами будемо працювати над формуванням масштабної просвітницько-інформаційної кампанії. Вона розрахована на рік, і за цей час ми маємо на меті змінити сприйняття історії Чорнобильської катастрофи серед наших жителів», – зазначив Дмитро Назаренко.

Серед першочергових планів – поширення інформації серед населення про радіологічний захист і екологічне оздоровлення територій, що зазнали радіоактивного забруднення. Для цього залучатимуть експертів і учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Переконані, що потрібно розвивати та підтримувати відвідування зони відчуження. Усі кроки, які робить Офіс Президента України за підтримки Міндовкілля та інших органів державної влади, допоможуть нам розвивати наш туристичний потенціал», – додав Сергій Костюк.

«Недостатнє інформування громадськості про події, що відбулися в результаті аварії на ЧАЕС, призвело до масового психологічного травмування української нації Чорнобилем. Чорнобильський туризм – ключовий інструмент подолання психотравм та нормалізації інформаційного поля. Адже за один візит в сучасну зону відчуження люди полишають свої страхи, впевнюючись, що зона відчуження вже давно де-факто є Чорнобильською зоною відродження. І для нас особливо важливо, щоб жителі сусідніх районів знали та розуміли це й не мали необґрунтованих побоювань стосовно сучасного Чорнобиля», – каже Ярослав Ємельяненко.

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn