UaEn

Незвіданий Чорнобиль

22.04.2021
364
4
8642
Незвіданий Чорнобиль

До вшанування 35-х роковин аварії на ЧАЕС на території Київської області стартувала інформаційна кампанія «35 фактів про ЧАЕС» покликана привернути увагу до переосмислення подій та наслідків катастрофи.

У Київській обласній державній адміністрації вирішили нагадати відомі й розповісти нові факти про ЧАЕС і Зону відчуження.

Щоб візуалізувати тему, початком інформаційної кампанії послужило розміщення  соціальних білбордів у великих та малих містах Київщини та вздовж автомобільних доріг у напрямку Зони відчуження.

Сюжети плакатів ілюструють позитивні зміни, які відбулись на території Зони відчуження: за тридцять п’ять років після катастрофи там відродилася унікальна популяція тварин і птахів, зокрема й види, які не представлені на решті території України.

«Протягом 35 років Чорнобиль викликав лише негативні асоціації та страх, створюючи негативний імідж України. Прийшов час змінити це уявлення: активно ведеться робота з розвитку прилеглих територій, а також популяризації Чорнобиля як туристичного магніту не лише Київщини, а й України. Ми повинні навчитись інакше сприймати та заново відкривати це місце туристам та дослідникам»– зазначила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

*Проект реалізується відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 07.04.2021 № 200, в рамках виконання Плану заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, затвердженого розпорядженням Кабінет Міністрів України від 24.02.2021 № 170-р.

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn