UaEn

Проект #МандруйКиївщиною

13.12.2020
156
2
8639
Проект #МандруйКиївщиною

Любителям історії цікаво буде почати з трипільського парку міста Ржищева, де знаходяться скульптури, що повторюють основні артефакти трипільців.

Наступна водна прогулянка до маленького острова, де прямо посеред Дніпра розташований білий храм з золотими ваннами — дивовижне і дещо містичне видовище.

Дівич Гора в с. Трипілля - найвища точка на Обухівщині. На її вершині, на висоті 55 м над рівнем Дніпра та 186 м над рівнем моря, колись було збудовано слов’янське святилище. За легендою, жінки, які мали народити немовля, приходили сюди і просили у Богів благословення виносити та народити здорову дитину. Сучасні дослідники кажуть, що Дівич Гора дійсно має цілющі властивості, позитивну енергетику. Може тому, що ступала тут нога  Апостола Андрія, а може тому, що наші прадіди спроваджували у вічність своїх близьких. Старі люди вірять, що їх дух донині тут живе. На Дівич-гору у Трипіллі можна потрапити на екскурсіях по Місцям Сили.

У древньому селищі Трипілля розташований обласний археологічний музей, в якому представлено понад 500 артефактів. Біля мальовничого Витачева, де можна побачити чудову Дніпровську панораму, добре знайомі з кадрів фільму «Поводир».

У самому Обухові є музей-садиба Андрія Малишка, в якому народився майбутній поет. Серед цікавих експонатів, пов’язаних з Малишком -  робочий стіл з друкарською машинкою, книги і особисті речі поета.

У місті також є озеро, яке місцеві називають Фейхоа. Воно сформоване у глиняному кар’єрі і затоплене зеленою водою.

Ну й один з магнітиків Київської області - «Парк Київська Русь», який є відтворенням Древнього Києва V—XIII століття, столиці великої середньовічної держави Київська Русь, в межах його історичного центру, відомого як Дитинець Києва або Град Володимира.

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn