UaEn
Читати
Показати на карті
Стейк зі страусиного м’яса, червона ікра форелі, ніжні Ескарго, витримані сири, вина, сидри та меди. Усе це й навіть більше можна спробувати зовсім поряд із Києвом. Зберігайте 10 найсмачніших локацій області.

Ясногородка

На території сімейного парку Ясногородка, крім найбільшої в Україні страусиної ферми, знаходяться ще декілька крутих гастролокацій:

  • Локаворський (від англ. їсти місцеве) ресторан Ferma. Local Food Hub. Засновники називають його справжнім театром фермерської кулінарії! Що в репертуарі? Стейк зі страусиного м’яса, омлет зі страусиних яєць, смажені равлики, пельмені з фазаном та індичкою і купа інших страв із продуктів, вирощених на власній фермі.
  • Виноробня Wine Idea. Тут виготовляють, зберігають і наливають кілька видів вин: червоні (Каберне Совіньон, Одеський чорний, Піно нуар, Мерло), виготовлені з винограду, що росте в Одеській області; та білі (Цитронний Магарача, Йоханнітер, Рислінг, Совіньйон блан) із сировини, що росте на власних виноградниках Київщини. Під час екскурсії вас чекає відвідування виноградників із розповіддю про різні сорти; винного підвалу з музеєм вина і, звичайно, дегустація.
  • GRILL & CHILL PARK з гамаками під деревами, кріслами на траві, барбекю, страусиними бургерами та фестивалями вуличної їжі!

Сімейний екопарк «Ясногородка»

с. Ясногородка, вул. Підлісна, 32

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Екопарк є основою одного з 5 еногастрономічних туристичних маршрутів «Дороги вина та смаку Київщини». Більше про Ясногородський маршрут читайте в нашому матеріалі.

Осетрова ферма «Бестер»

У 2022 році осетрова ферма «Бестер», що існує вже біля 10 років, переїхала на нову локацію під Ржищевом. Щорічно тут виготовляється до 800 кг ікри. З них лише четверта частина продається в Україні, а решта експортується в Америку, Францію, Ізраїль, Австралію та інші країни. Риба розводиться у відкритих водоймах, а забір ікри проходить природним способом забою риби без використання хімічних додатків і стимуляторів росту.

На фермі можна порибалити серед неймовірних природних ландшафтів, відвідати затоплену церкву, купити продукцію «Бестер» та скуштувати рибних делікатесів під келих ігристого. У меню: червона ікра форелі, ікра осетра, ікра равлика та багато іншого.

Осетрова ферма «Бестер»

вул. Рибальська 20, Ржищів

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

По дорозі рекомендуємо заїхати ще в кілька крутих місць.

Jiffy Farm

Уже понад 5 років на фермі Jiffy за власною технологією повного біологічного циклу в екологічно чистих умовах вирощують 2 види равликів: Helix Aspersa Müller та Helix Aspersa Maxima. Сюди однозначно варто приїхати, щоб:

  • насолодитися тишею, гармонією та неймовірними краєвидами;
  • поспостерігати за життям молюсків та дізнатися цікаві факти про їхні біологічні особливості й життя, умови їхнього розведення та вирощування, їхню історію і популярність в усіх кулінарних столицях світу, культуру їхнього споживання, а також особливості приготування страв із равликів;
  • побачити справжні равликові перегони;
  • і, звичайно, відчути гастрономічну насолоду від місцевих делікатесів: фаршированих равликів, равликового жульєна, бургерів із равликовою котлетою, канапок із перлинною ікрою равлика тощо.

Jiffy Farm

Горбовичі, Київська обл

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Nature Snail

Ще одна крута равликова ферма Київщини розташована в селі Нещерів Обухівського району. «Nature Snail», заснована у 2017 році, спеціалізується на вирощуванні двох видів середземноморських равликів, курей, індиків, качок-мулард та форелі. Сьогодні — це місце, де можна спробувати найбільшу кількість страв із равликів в Україні: равлики по-бургундськи, з прованськими травами, з білими грибами, із сиром дорблю тощо, а також скуштувати равликову ікру, філе та гратен із равлика з грибами. А ще можна побалувати себе дегустацією ніжних Ескарго з вином та розважитися на равликових перегонах.

Nature Snail

Нещерів, Київська обл

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

«Бабині кози»

Ви точно бачили продукцію цього бренду на полицях столичних супермаркетів, а тепер можете й особисто відвідати молочно-сирне королівство Анни та Олександра Бабиних. 

Родина займається племінним розведенням кіз зааненської породи та виробництвом козиного молока з 2007 року. І зараз на фермі проживає вже біля 400 білосніжних кізочок, яких можна погладити, погодувати й навіть подоїти. Так-так, на фермі проводять майстер-класи з доїння кіз. Під час екскурсії вам розкажуть про особливості сиро- та миловаріння, адже з козячого молока й масла в «Бабиних козах» виробляють біля 30 видів унікального мила. І звичайно, у програмі дегустація свіжого молока, витриманих сирів, вина і трав’яного чаю.

Ферма «Бабині кози»

вул. Центральна, 2б, с. Галайки

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Лукачівка Еко

Почати ранок не з кави, а з дегустації — прекрасна пропозиція від фермерського господарства «Лукачівка Еко» в селі Вільховець Обухівського району. Тут кілька сотень кіз альпійської і англо-нубійської порід живуть у природних умовах, вільно пасуться на закритій території і майже цілодобово мають доступ до пасовищ. Разом із ними на фермі проживають ще й олені.

Коли ви приїдете в «Лукачівка Еко», вас зустрінуть фермерським сніданком та дегустацією свіжого молока і йогуртів. Далі — цікава екскурсія на виробництво, під час якої розкажуть і покажуть, як народжуються сири. Потім знайомство з тваринами, козотерапія та прогулянка територією ферми, що простягається аж на 35 га. А на завершення — обід із дегустацією твердих і м’яких сирів.

Лукачівка Еко

Степова, 17а, Вільховець, Київська обл.

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Екопарк «Медвино»

«Медвино» — це екопарк площею 170 гектарів поблизу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. На його території знаходиться найбільша в Україні оленяча ферма, яка налічує понад 500 оленів трьох видів. Крім того, під час сафарі територією парку можна побачити африканських буйволів, зубрів, бізонів, коней Пржевальського, куланів, верблюдів, лам і багатьох інших тварин. А відновити сили після прогулянки ви зможете смачним обідом, приготованим на багатті.

Також у «Медвино» на козиній фермі вирощують кіз зааненської, англо-нубійської порід та кіз породи Ламанча. Такі кози дають молоко, що добре підходить для виготовлення смачних сирів. Тож гайда дегустувати.

Екопарк "Медвино"

вулиця Лісова, 21, село Медвин

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Медоварня «Медовий Спас»

Хочете дізнатися, що пили наші предки сотні років тому? Ласкаво просимо до однієї з перших технологічних медоварень промислових масштабів в Україні — «Медовий Спас». З 2018 року тут відроджують традиції медоваріння, створивши автентичний хмільний напій «Сікера», який виготовляється зі збродженого меду й натуральних соків холодного віджиму. Він є дуже корисним, адже зберігає поживні мікроелементи та вітаміни. Під час відвідування виноробні можна не тільки дізнатися про секрети виробництва «Сікери», а і продегустувати 8 її видів уприкуску з крафтовими сирами.

Медоварня «Медовий спас»

вул. Дмитра Янченка, 2, Бровари

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Дізнайтеся, які ще смачні локації є на Яготинському гастрономічному маршруті, крім «Медового Спасу».

Biologist

Мабуть, ви вже чули про сучасний енотренд — натуральні вина. Настав час познайомитися з ними поближче — на виноробні BIOLOGIST. Її господар — професіонал із багаторічним стажем — Ігор Петренко з радістю вас зустріне й організує цікавезну екскурсію, на якій:

  • проведе терасами виноградників у заповідному урочищі Кирикове;
  • розповість про особливості натурального, органічного та біодинамічного виноробства;
  • пригостить обідом власного приготування в печі в кращих традиціях вайн пейрингу (поєднання вина та їжі);
  • відкоркує пляшку Бароло або Барбареско з витримкою у 50–60 років.

Biologist

Вул. Гайова, 7, с. Лісники, Київська обл.

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

«The Village Wine»

Мрієте поринути в атмосферу Провансу й насолодитися чудовим вином? Знаємо ідеальне місце — «The Village Wine» в селі Горохове Кагарлицького району. Це розкішний готельно-ресторанний комплекс зі СПА з виноробнею серед виноградників та молодих яблучних садів. Гарна природа, спокій, релакс і крафтове вино… Звучить, як ідеальний план на вихідні.

Замовивши екскурсію на «The Village Wine», ви отримаєте прогулянку з виноробом садами, теплицями та виробничими приміщеннями, зможете продегустувати 6 видів вин і фірмовий напій комплексу, насолодитися божественним смаком сирів, равликів Ескарго та інших страв від місцевого шеф-кухаря.

The Village Wine

с.Горохове, Київська обл

Маршрут Google Маршрут
Поділитись
На карті

Влаштуйте собі гастрономічне свято, знайомлячись із цікавими фермами та виноробнями Київщини.

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn