У Київській області активно розвивають гастрономічний туризм. Серед здобутків напрямку — мережа організованих еногастрономічних туристичних маршрутів «Дороги вина та смаку Київщини». Її основні об’єкти тяжіння — ресторани, виробники місцевої продукції, локації, що відкриті для відвідування, гастро-туристичні комплекси тощо.
Наразі вже відпрацювали 5 напрямків мережі: Ржищівський, Ясногородський, Чорнобильський, Яблунівський та Яготинський. Ми зупинимося докладніше на топових локаціях Гастро-маршруту в Ясногородському напрямку.
На території екопарку розташовані страусова ферма, виноробня, винний бар, бенкетна зала, BBQ Park, Rancho 4X4 Rally, ресторан Ferma. Local Food Hub і контактний зоопарк.
У сімейному екопарку розташувалася найбільша в Україні страусова ферма. Ту на 6 гектарах зеленої території проживають понад 500 особин.
Це дитячий атракціон, де малеча від 4 років може поганяти на квадроциклах. Тут розміщено 2 види трас із різним рівнем складності. Протяжність трас — 310 метрів та 448 метрів (для дітей та підлітків відповідно).
Працівники виноробні «Ясногородки» створюють 15 тисяч пляшок на рік. На території сімейного екопарку розміщені виноградники, винний підвал та навіть невеликий музей вина. А отже, туристів тут чекають екскурсії та дегустації для повного занурення в атмосферу виноробства.
FERMA. Local Food Hub — ресторан із філософією локаворства, тобто використання місцевих продуктів. А значить, що туристів тут радуватимуть поєднанням якості, смаку та користі в кожній страві.
У контактному зоопарку екопарку на відвідувачів чекає багато приємних емоцій від спілкування зі світом тварин. Тут живуть олені, шотландські корови, буйволи, кролики, свині, кози, баранці, кури, бойові півні, павичі, сови, верблюди, коні, страуси, лами, мавпи, бабаки та багато інших.
Більше локацій та представників «Дороги вина та смаку Київщини» можете знайти на їхній сторінці в Facebook та запланувати подорож усіма 5-ма напрямками вже від завтра.
Нагадуємо, що раніше ми розповідали про інноваційність та значущу місію проєкту «Дороги вина та смаку Київщини».
Читати більше