У Київській області створили дорогу вина та смаку. Мова про мережу гастрономічно-туристичних маршрутів з історико-культурною складовою під назвою «Дороги вина та смаку Київщини». Цей проєкт не тільки знайомить туристів із культурою та гастрономічними цікавинками області, а і сприяє розвитку сільських територій та пробуджує цікавість до продуктів регіону.
Наразі вже відпрацювали 5 напрямків «Доріг»: Ржищівський, Ясногородський, Чорнобильський, Яблунівський та Яготинський. Ми зупинимося докладніше на топових локаціях Гастро-маршруту в Яготинському напрямку.
Тут виробляють унікальний медовий натуральний напій «Сікера». Він створений на основі меду, соків фруктів та ягід першого віджиму без додавання спирту й цукру. Це результат точно вивіреного рецепту та виняткової якості натуральної сировини — солодкого, наповненим сонцем меду та соковитих плодів. Окрім яскравого смаку, «Сікера» має багатий мінеральний склад вітамінів та мікроелементів. У цьому туристи переконаються під час дегустації витонченого напою. Також на них очікує екскурсія на підприємство та цікава розповідь від господаря.
Тут туристи оглянуть зали, де виготовляють та випікають керамічні вироби, а також салон із продукцією. Крім того, в Perekhrest-Ceramic проходитиме майстер-клас із виготовлення оберегів із символікою.
Бренд, що орієнтований на молочне козівництво, народився на ланах фермерського господарства «Тетяна 2011», що тривалий час працює за напрямами: рослинництво, тваринництво, садівництво та перероблення тваринних продуктів. Тут ви побачите кізоньок, умови їхнього проживання, а також продегустуєте натуральний якісний козячий сир.
Більше локацій та представників «Дороги вина та смаку Київщини» можете знайти на їхній сторінці в Facebook та запланувати подорож усіма 5-ма напрямками вже від завтра.
Нагадуємо, що раніше ми розповідали про інноваційність та значущу місію проєкту «Дороги вина та смаку Київщини».
Читати більше